kecantikan

Bentuk Kening Tebal Tanpa Cukur Dengan Gam

Bentuk Kening Tebal Tanpa Cukur Dengan Gam



Salam, Hai

Saya buat clips tutorial yang lebih detail bagaimana cara saya menutup lebihan kening yang terlalu tebal dengan gam. Boleh gunakan gam eyelashes. Kening yang terlalu tebal biasanya masih kelihatan kasar & comot walaupun di tutup dengan concealer. Pengunaan gam akan menutup 100% lebihan kening yang terlalu tebal dengan kemas. Teknik ini sesuai untuk mekap photoshoot & special event

Produk yang saya gunakan :

1) Gam ( Daiso )
2) Doll Skin Foundation
3) Doll Eyebrow Pencil & Mascara
4) Concealer High Coverage

Bagaimana cara mendapatkan produk terbaru Sendayu Tinggi :

1) Melalui 31 Outlet ST seluruh M’sia
2) Watsons terpilih
3) Online di website www.sendayutinggi.com
4) Melalui Dealer Online ST
5) Melalui whatsapp 0193042133 | 0197917133

FOLLOWS ME AT

Blog
http://yatiesendayutinggi.blogspot.my/

Instagram
https://instagram.com/yatie_sendayutinggi/

Facebook
https://www.facebook.com/sendayutinggimakeup?ref=hl

tutorial cara membuat alis untuk Bentuk Kening Tebal Tanpa Cukur Dengan Gam

sumber




32 thoughts on “Bentuk Kening Tebal Tanpa Cukur Dengan Gam”

  • Ana Suhana Md Rashid August 25, 2016 at 9:58 pm

    thanks kak yatie for sharing info…. : )

    Reply
  • Puteri Fhara Ryan August 25, 2016 at 10:50 pm

    terbaik!!

    Reply
  • shoreehan hasanah August 25, 2016 at 10:56 pm

    nak mekap dgn kak yatiiii
    I wish 🙂

    Reply
  • AqR Tasha August 25, 2016 at 11:06 pm

    yes dah lama tunggu

    Reply
  • Nadira Yusof August 25, 2016 at 11:10 pm

    sis gune gam bulu mata ke tu? 😁

    Reply
  • Areku Shila August 25, 2016 at 11:27 pm

    thx kak info yg sgt bguna

    Reply
  • Shinji Kim August 25, 2016 at 11:50 pm

    It's so new.. thank you.. good luck for you..

    Reply
  • RAMONA EYES August 26, 2016 at 2:10 am

    beautiful ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

    Reply
  • Aina Nana August 26, 2016 at 8:19 am

    kening i tebal.. n ssah sngt nk bntuk..:-( i wish i dpt jmpa kak yatie n kak yatu dpt makeupkn sy one day.. i wish

    Reply
  • Little Nawwal August 26, 2016 at 10:06 am

    ade tak tutorial untuk kening terabur tanpa gam

    Reply
  • rohmah fauzia August 26, 2016 at 1:53 pm

    awesome.. sis yatie.. lukis kening always looks perfect n natural

    Reply
  • Baby Panda August 26, 2016 at 9:32 pm

    gam jenama apa k.yatie pkai tu ?

    Reply
  • deqhaiku August 27, 2016 at 7:11 pm

    alhamdulillah dh lama sy tunggu tutorial ni sis tq sngt huhu

    Reply
  • nur leeana August 30, 2016 at 10:42 pm

    kak yatie..boleh ke kte guna foundation lain selain doll skin foundation ni?

    Reply
  • zee zee September 1, 2016 at 2:56 pm

    hi everyone please subscribe my channel

    Reply
  • Muhd Rouhed September 2, 2016 at 10:21 am

    buruknya bentuk kening orang tu

    Reply
  • Fazz Z September 7, 2016 at 3:16 pm

    gam apa tu kak yati

    Reply
  • Ayudee nt September 23, 2016 at 6:31 pm

    terimakasih sdh share. sudah saya coba dan berhasil namun hasil akhir fondi yg menutupi gam menjadi kasar san berkerak. bagaimana solusi agar lebih rapi dan halus? terimakasih

    Reply
  • akill harry September 25, 2016 at 12:31 am

    Its better than cukur cause its haram for muslim.

    Reply
  • zegret00 September 26, 2016 at 5:43 pm

    boleh saya tahu kt mana nak beli gam tu?

    Reply
  • zegret00 September 26, 2016 at 5:43 pm

    boleh saya tahu kt mana nak beli gam tu?

    Reply
  • Nora Aida October 7, 2016 at 7:29 pm

    hurmmm..memg ssh nk buat..kening palsu ney..selalu je jadi kening shinchan..

    Reply
  • aozora unity October 9, 2016 at 11:30 am

    kak yati gam itu lem bulu mata ya?

    Reply
  • fatin amalina amalina October 14, 2016 at 6:47 pm

    gam tu boleh cuci tak sis? 😊 tq

    Reply
  • nice hahahahah October 22, 2016 at 6:51 am

    masa sya buat kening sya. lucu jugalah. sbab nmpk mcm monyet. 😂 kenapa tu yeahhh?? HAHAHA siap adik2 aku ckp aq bekekang hahahah

    Reply
  • Muhammad Fauzi October 31, 2016 at 1:56 pm

    apa itu gam

    Reply
  • La__ Hay November 2, 2016 at 1:22 am

    hiii what do you use for hiding the eyebrow ?

    Reply
  • Naya dewy November 6, 2016 at 3:52 am

    ahli bgtttt

    Reply
  • Reema November 16, 2016 at 3:43 am

    What did she use at first ?

    Reply
  • Hanani Hamid December 4, 2016 at 2:52 pm

    cantiknyd

    Reply
  • Elis Ajja January 24, 2017 at 5:58 pm

    eid dah klo lihat orang bikin allis gampang amaaat yaaa nah aku haduhh susahnya

    Reply
  • Diamond Sakura February 11, 2017 at 5:37 pm

    Boleh tak kalau gantikan doll skin foundation tu dgn st concealer high coverage utk tutup bulu kening yg bersepah n tebal mcm tu?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*