Cara Pemakaian Concealer Utk Contour & Highlight _ Mekap Malam

Cara Pemakaian Concealer Utk Contour & Highlight _ Mekap Malam



Salam, Hai
Kali ini saya nak share teknik yang lebih terperinci untuk Contour & Highlight menggunakan produk bertekstur krim & powder. Produknya ialah Concealer High Coverage bersama Contour & Highlight Palette. Selain itu saya sertakan sedikit tips & info penting untuk membantu mekap lebih angguj terutama mekap di malam hari

Produk yang saya gunakan :
1) Concealer High Coverage kod CHC03 RM38.15
2) Contour & Highlight Palette RM50.90
3) Blusher & Highlight kod 01&02 RM50.90
4) BB Powder kod 01 RM35
5) Doll Matte Powder kod 02 RM37.10
6) Natural Lip Color With Collagen RM29.15
7) Doll Lipstick kod Milk Pink RM31.80
8) Heavenly Glitter Gloss kod Pure Dew RM30.75
9) Coming Soon : Whipped Cream Foundation

Bagaimana cara mendapatkan produk terbaru Sendayu Tinggi :

1) Melalui 31 Outlet ST seluruh M’sia
2) Watsons terpilih
3) Online di website www.sendayutinggi.com
4) Melalui Dealer Online ST
5) Melalui whatsapp 0193042133 | 0197917133

FOLLOWS ME AT

Blog
http://yatiesendayutinggi.blogspot.my/

Instagram
https://instagram.com/yatie_sendayutinggi/

Facebook
https://www.facebook.com/sendayutinggimakeup?ref=hl

tutorial cara make up untuk Cara Pemakaian Concealer Utk Contour & Highlight _ Mekap Malam

sumber

Artikel Lainnya :

Bentuk Kening Tebal Tanpa Cukur Dengan Gam Bentuk Kening Tebal Tanpa Cukur Dengan Gam Salam, Hai Saya buat clips tutorial yang lebih detail bagaimana cara saya menutup lebihan kening yang t...
VERY SIMPLE MAKEUP Product from Arunee Tomey Shop ... VERY SIMPLE MAKEUP Product from Arunee Tomey Shop on INSTAGRAM | Asyalliee Hi semua ! 💋 kali ni asya buat betul betul simple punya makeup t...
Tips membentuk alis tanpa dicukur (Eyebrow Tutoria... Tips membentuk alis tanpa dicukur (Eyebrow Tutorial) hai,, kali ini aku mau share tips simple cara membuat alis natural tanpa perlu dicukur yang te...
HOW TO CONTOUR & HIGHLIGHT MAKEUP TUTORIAL | ... HOW TO CONTOUR & HIGHLIGHT MAKEUP TUTORIAL | CARA SHADING WAJAH TEMBEM/CUBY & HIDUNG | IRNA DEWI Salam ladies, ini tutorial aku buat kamu yang suka...
cara menggunakan eyeshadow untuk pemula | basic ey... cara menggunakan eyeshadow untuk pemula | basic eyeshadow tutorial for bigenner | DWI ENDAH Di video kali ini saya menjelaskan tentang cara yang b...

Related posts

35 thoughts on “Cara Pemakaian Concealer Utk Contour & Highlight _ Mekap Malam

  1. the best tutorial! sgt sgt membantu :*

  2. sis. kt highlight tu kena letak bby oil ke apa ? sebb saya try tak letak apa apa dia macam tak pekat

  3. selalu tgk makeup tutorial bg kulit cerah…kalau kulit hitam manis dan bjerawat,,,color cod mana nk plh ye?

  4. Lps makeup muke u mcm scha alyahya

  5. salam sis.. saya dh beli yg blusher and highlight tu.. so dissappointed about the product sbb beli2 je powder dh crack.. pakai guna brush paling lembut pon powder berterabur… and most important, bila pakai it is not pigmentedat all even under the layer of foundation… so please upgrade your product for the better future.. and ofcourse i will not purchase again next time..😥 FELT LIKE WASTED MY MONEY..

  6. dah coba kak.tp gak secantik kak make up ak.malahan mukaku kelihatan kyak hantu n pipiku tmbh cubby

  7. kak yatie, mcm mne nak ttup misai halud2

  8. assalamualaikum kak , nak tanya ? misal kata kita ada skincare sendiri . kitaa kena pakai skincare tu dulu , lepastu pakai makeup spray then baru primer , moisturizer , foundation dan sebagainya kan ? macam tu ke kak ?

  9. assalamualaikum kak , nak tanya ? misal kata kita ada skincare sendiri . kitaa kena pakai skincare tu dulu , lepastu pakai makeup spray then baru primer , moisturizer , foundation dan sebagainya kan ? macam tu ke kak ?

  10. assalamualaikum kak,nak tanya?misal kata kita ada skincare sendiri.kitaa kena pakai skincare tu dulu,lepastu pakai makeup spray then baru primer,moisturizer,foundation dan sebagainya kan?macam tu ke kak?

  11. assalamualaikum kak,nak tanya?misal kata kita ada skincare sendiri.kitaa kena pakai skincare tu dulu,lepastu pakai makeup spray then baru primer,moisturizer,foundation dan sebagainya kan?macam tu ke kak?

  12. bagus. video yg Sgt details.smua persoalan dh trjwb dlu sblum sy tnya.tlg buat lg video tuto n tips makeup lg byk.

  13. kebanyakan bicara kakanyaaa …. sorii

  14. banyak cakap.. tp makeup ok laa

  15. salam sis.. sis takde buat kelas makeup ke? sy tgk sy pening sbb sy xpndai make up 😭

  16. salam sis, yatie sendayu tinggi ,mne nk dpatkn brush to ,
    i nk la sis ,

  17. salam sis, yatie sendayu tinggi ,mne nk dpatkn brush to ,
    i nk la sis ,

  18. Bagus sangat kak tutorialnye. Tak payah nak tanye ape2 lg dah tjawab. Cantik sangat. 😘😘

  19. salam….kakak best tgok tutorial akak…..macamne nak ttupkan makeup kalo ada kesan jerawat…nak makup kemas dan cantik.kakak ada class makeup ?

  20. best r tgok sis ni ajr…ape fb akk nk follow ni

  21. Suka sis punya tuto. Senang orang nak faham

  22. kak yatiieeee, kita tersalah beli concealer. kulit sy sederhana cerah, sy terbeli kod 01. habis tu macam maneeee???? boleh pakai jugak takk???

  23. senang sngat faham tutorial contouring u….tq

  24. bnyk cmnt sis tuto ni bnyk ckp.. pd si cmnt tu lw dy xexplain ap dy buat cmne ko nk tw fuction bnde tu..cmne ko nk bljar buat cm dy..so xlh muke ko cm momok lw dok calit2 muke sorg2 xtw tone wrne.. kebengong ko ! dh elok2 akk ni aja nicely..xsuke xya tgk.. buat semak cmnt org2 yg nk bljar je..

  25. de krim ntuk hilangkan jeragat x.

  26. best la tutorial awak..sng fhm..

  27. teruskn buat vdeo bnyk ckp sis @Yatie..
    sy suka spya bole improve skill makeup sy..
    sy bljr makeup bnyk tgok vdeo dr sis.. sbb sng nk fhm.. trima ksh..

  28. bestnya…senang nak faham…thanks sangat… sy suka produk by sedyu tinggi ni…the high bestt…

  29. mcm mne nk tau concealer sesuai x utk kulit?

  30. cntik..tpi nk ikut cara xpndai. mampu tgk jee

  31. just use 1 cam… its more easy

Tinggalkan Balasan